Siden midten af ​​april, på grund af virkningen af ​​epidemien, var markedsudbuddet stærkt og efterspørgslen svag, og presset på virksomhedernes lagerbeholdning blev ved med at stige, markedspriserne styrtdykkede, overskuddet blev presset og rørte endda kostprisen.Efter indgangen til maj begyndte det samlede eddikesyremarked at bunde ud og vendte tilbage, hvilket vendte det to uger lange kontinuerlige fald siden midten af ​​april.
Pr. 18. maj var kurserne på forskellige markeder som følger.
Det østkinesiske mainstreammarked var på 4.800-4.900 RMB/mt, en stigning på 1.100 RMB/mt fra slutningen af ​​april.
Mainstream-markedet i Sydkina lå på 4600-4700 yuan/ton, en stigning på 700 yuan/ton sammenlignet med slutningen af ​​sidste måned.
Nordkinesiske mainstream-markedsnotering på 4800-4850 yuan / ton, en stigning på 1150 yuan / ton sammenlignet med slutningen af ​​sidste måned.

I midten af ​​maj justerede det indenlandske eddikesyremarked sig en smule og steg derefter hurtigt.Med flere indenlandske og udenlandske nedlukninger og eddikesyrelagre faldende til lave niveauer, tilbød de fleste eddikesyreproducenter høje og faste priser.Handlende i Jiangsu modsatte sig de dyre råvarer og var ikke villige til at købe, hvilket førte til, at prisen løsnede sig.
Udbudsside: Indenlandske og udenlandske virksomheders anlæg faldt med 8 millioner tons
Ifølge markedsdata er i alt 8 millioner tons kapacitetsinstallationer på nationale og internationale markeder for nylig blevet lukket ned for vedligeholdelse, hvilket har resulteret i en betydelig reduktion af markedsbeholdningen.

  

Fra den nuværende virksomhed eftersyn situation, i slutningen af ​​maj, vil Nanjing Celaneses 1,2 millioner tons kapacitet, Shandong Yanmarine 1 million tons kapacitet enheder også blive lukket ned for vedligeholdelse, der involverer en samlet nedlukningskapacitet på 2,2 millioner tons.Samlet set er forsyningstrykket af eddikesyre steget, hvilket danner en effektiv støtte til eddikesyremarkedet.

 

Derudover forventes forsyningsspændingen i USA at stige som følge af force majeure-stop af to store eddikesyrefabrikker i USA, Celanese og Inglis, som følge af afbrydelse af råvareforsyningen.Industrien mener, at med den nuværende FOB Kina og FOB US Gulf-spredning, er det gunstigt for indenlandsk eddikesyreeksport, og der vil være øget eksportvolumen i den nærmeste fremtid.På nuværende tidspunkt er genoptagelsestidspunktet for den amerikanske enhed stadig uklart, hvilket også er gunstigt for hjemmemarkedsmentaliteten.

 

Med forbehold for faldet i opstartshastigheden for indenlandske eddikesyreanlæg faldt den overordnede lagersituation for betydelige indenlandske eddikesyrevirksomheder også til et lavt niveau.På grund af virkningen af ​​epidemien i Shanghai er lagersituationen i Østkina faldet markant sammenlignet med april, og for nylig har epidemien vendt en bedre tendens, og lagerbeholdningen er steget.

 

Efterspørgselssiden: nedstrøms arbejdsstart faldt, hvilket bremsede eddikesyrens opadgående bevægelse!
Ud fra perspektivet af eddikesyre-downstream-markedsstarter er de nuværende starter af PTA, butylacetat og chloreddikesyre steget sammenlignet med den foregående periode, mens ethylacetat og vinylacetat er faldet.
Samlet set er opstartsraterne for PTA, vinylacetat og chloreddikesyre på efterspørgselssiden af ​​eddikesyre tæt på eller højere end 60 %, mens andre nystartede virksomheder svæver på et lavt niveau.Under den nuværende epidemi er den overordnede opstartssituation for downstream-markedet for eddikesyre stadig relativt langsom, hvilket udgør en skjult fare for markedet i et vist omfang og ikke er befordrende for, at eddikesyremarkedet fortsætter med at stige højere.

 

Eddikesyre nåede bunden på 20%, men markedstendensen kan være begrænset!
Seneste eddikesyremarkedsnyhedsoversigt

1. Opstart af eddikesyreanlæg, den nuværende opstart af indenlandske eddikesyreanlæg er omkring 70 %, og opstartsraten er omkring 10 % lavere end i midten af ​​slutningen af ​​april.Østkina og Nordkina har vedligeholdelsesplaner i nogle områder.Nanjing Yinglis-anlægget vil blive stoppet fra 23. marts til 20. maj;Hebei Jiantao Coking vil blive eftersyn i 10 dage fra 5. maj. Udenlandske enheder, Americas-regionen Celanese, Leander, Eastman tre raffinaderi enhed uimodståelig nedlukning, genoptagelsestidspunktet er usikkert.
2. Med hensyn til produktion viser statistikker, at produktionen af ​​eddikesyre i april var 770.100 tons, et fald på 6,03% år-til-år, og den kumulative produktion fra januar til april nåede 3.191.500 tons, en stigning på 21,75% år-til-år.

3. Eksport, tolddata viser, at den indenlandske eddikesyreeksport i marts 2022 udgjorde 117.900 tons, hvilket genererede 71.070.000 USD i udenlandsk valuta, med en månedlig gennemsnitlig eksportpris på 602,7 USD pr. ton, en stigning på 106,55 % år-til-år og 83,27 % Åå.Den samlede eksport fra januar til marts udgjorde 252.400 tons, en markant stigning på 90% i forhold til samme periode sidste år.Om.Udover den markante stigning i eksporten til Indien i år, er antallet af eksporter til Europa også steget markant.
4. Hvad angår nedstrøms opstart af eddikesyre, kører den seneste opstartshastighed for vinylacetat på et højt niveau, tæt på 80 %, hvilket er 10 % højere end ved udgangen af ​​sidste måned.Butylacetat startrate steg også med 30 %, men den samlede startrate er stadig på et lavt niveau på under 30 %;desuden svæver ethylacetat-starthastigheden også på et lavt niveau på omkring 33%.
5. I april blev forsendelserne fra store eddikesyrevirksomheder i Østkina stærkt påvirket af epidemien i Shanghai, og vandvejen såvel som landtransporten var dårlig;men efterhånden som epidemien aftog, forbedredes forsendelserne gradvist i første halvdel af maj, og varelageret faldt til et lavt niveau, og virksomhedernes priser steg.
6. Det seneste antal indenlandske eddikesyreproducenters beholdning er omkring 140.000 tons, med et stort fald på 30 % i slutningen af ​​april, og den nuværende eddikesyrebeholdning fortsætter stadig sin nedadgående tendens.
Ovenstående data viser, at opstartsraten for indenlandske og udenlandske installationer i maj er faldet markant sammenlignet med slutningen af ​​april, og efterspørgslen efter eddikesyre er steget, mens lagerbeholdningen af ​​virksomheder er faldet til et lavt niveau.Ubalancen mellem udbud og efterspørgsel er hovedfaktoren for bunden af ​​eddikesyrepriserne til mere end 20 % i maj efter faldet til omkostningslinjen.
Da den nuværende pris er steget til et højt niveau, er downstream-købsbegejstringen undertrykt.Det forventes, at det samlede indenlandske eddikesyremarked fortsat vil være begrænset på kort sigt og hovedsagelig vil forblive på et højt svingningsniveau.


Indlægstid: 20. maj 2022