Den kemiske industri er kendt for sin høje kompleksitet og mangfoldighed, hvilket også fører til relativt lav informationsgennemsigtighed i Kinas kemiske industri, især i slutningen af ​​den industrielle kæde, som ofte er ukendt.Faktisk opdrætter mange underindustrier i Kinas kemiske industri deres egne "usynlige mestre".I dag vil vi gennemgå de mindre kendte 'industriledere' i Kinas kemiske industri fra et industriperspektiv.

 

1.Kinas største C4 dybe forarbejdningsvirksomhed: Qixiang Tengda

 Qixiang Tengda er en gigant i Kinas C4 dybe forarbejdningsfelt.Virksomheden har fire sæt butanonenheder med en samlet produktionskapacitet på op til 260.000 tons/år, hvilket er mere end det dobbelte af produktionskapaciteten af ​​Anhui Zhonghuifa New Materials Co., Ltd.'s 120.000 tons/år enhed.Derudover har Qixiang Tengda også en årlig produktion på 150.000 tons n-buten-butadienenhed, en 200.000 tons C4-alkyleringsenhed og en 200.000 tons årlig produktion af n-butan-maleinsyreanhydrid-enhed.Dens hovedforretning er dyb forarbejdning med C4 som råmateriale.

C4 dyb forarbejdning er en industri, der i vid udstrækning anvender C4 olefiner eller alkaner som råmaterialer til downstream industriel kædeudvikling.Dette felt bestemmer den fremtidige retning for industrien, hovedsageligt involverer produkter som butanon, butadien, alkyleret olie, sec-butylacetat, MTBE osv. Qixiang Tengda er den største C4 dybe forarbejdningsvirksomhed i Kina, og dens butanonprodukter har betydelig indflydelse og prissætningskraft i branchen.

Derudover udvider Qixiang Tengda aktivt C3-industrikæden, der involverer produkter som epoxypropan, PDH og acrylonitril, og har i fællesskab bygget Kinas første butadienadipinnitrilfabrik med Tianchen.

 

2. Kinas største fluorkemiske produktionsvirksomhed: Dongyue Chemical

Dongyue Fluorosilicon Technology Group Co., Ltd., forkortet som Dongyue Group, har hovedkontor i Zibo, Shandong og er en af ​​de største fluormaterialefremstillingsvirksomheder i Kina.Dongyue Group har etableret en førsteklasses industripark for fluorsiliciummateriale på verdensplan med en komplet fluor-, silicium-, membran-, brintindustrikæde og industriel klynge.Virksomhedens hovedforretningsområder omfatter forskning og udvikling og produktion af nye miljøvenlige kølemidler, fluorerede polymermaterialer, organiske siliciummaterialer, chloralkali-ionmembraner og protonudvekslingsmembraner for brintbrændstof.

Dongyue Group har fem datterselskaber, nemlig Shandong Dongyue Chemical Co., Ltd., Shandong Dongyue Polymer Materials Co., Ltd., Shandong Dongyue Fluorosilicon Materials Co., Ltd., Shandong Dongyue Organic Silicon Materials Co., Ltd., og Shandong Huaxia Shenzhou New Materials Co., Ltd. Disse fem datterselskaber dækker produktion og fremstilling af fluormaterialer og relaterede produkter.

Shandong Dongyue Chemical Co., Ltd. producerer hovedsageligt forskellige fluorholdige kemikalier såsom sekundær chlormethan, difluormethan, difluorethan, tetrafluorethan, pentafluorethan og difluorethan.Shandong Dongyue Polymer Materials Co., Ltd. fokuserer på produktion af PTFE, pentafluorethan, hexafluorpropylen, heptafluorpropan, octafluorcyclobutan, fluorfrigivelsesmiddel, perfluorpolyether, vandbaseret rig og ædel harpiks med høj nanobegroning og andre produkter, der dækker en række produkttyper og modeller.

 

3. Kinas største saltkemiske produktionsvirksomhed: Xinjiang Zhongtai Chemical

Xinjiang Zhongtai Chemical er en af ​​de største saltkemiske produktionsvirksomheder i Kina.Virksomheden har en PVC-produktionskapacitet på 1,72 millioner tons/år, hvilket gør den til en af ​​de største produktionsvirksomheder i Kina.Det har også en kaustisk sodaproduktionskapacitet på 1,47 millioner tons/år, hvilket gør det til en af ​​de største kaustisk sodaproduktionsvirksomheder i Kina.

Xinjiang Zhongtai Chemicals vigtigste produkter omfatter polyvinylchloridharpiks (PVC), kaustisk sodavand med ionisk membran, viskosefibre, viskosegarn osv. Virksomhedens industrielle kæde dækker flere områder og udvider i øjeblikket aktivt sin opstrømsmodel for råmaterialeproduktion.Det er en af ​​de vigtige kemiske produktionsvirksomheder i Xinjiang-regionen.

 

4. Kinas største PDH-produktionsvirksomhed: Donghua Energy

Donghua Energy er en af ​​de største PDH (Propylene Dehydrogenation) produktionsvirksomheder i Kina.Virksomheden har tre produktionsbaser landsdækkende, nemlig Donghua Energy Ningbo Fuji Petrochemical 660000 tons/år enhed, Donghua Energy Phase II 660000 tons/år enhed og Donghua Energy Zhangjiagang Petrochemical 600000 tons/år enhed, med en samlet PDH produktionskapacitet på 1,92 mio. tons/år.

PDH er en proces til dehydrogenering af propan til fremstilling af propylen, og dens produktionskapacitet svarer også til den maksimale produktionskapacitet for propylen.Derfor har Donghua Energys propylenproduktionskapacitet også nået 1,92 millioner tons/år.Derudover har Donghua Energy også bygget et 2 millioner tons/år anlæg i Maoming, med planer om at sætte det i drift i 2026, samt et fase II PDH anlæg i Zhangjiagang, med en årlig produktion på 600000 tons.Hvis disse to enheder alle er færdige, vil Donghua Energys PDH-produktionskapacitet nå op på 4,52 millioner tons/år, hvilket konsekvent er blandt de største i Kinas PDH-industri.

 

5. Kinas største raffineringsvirksomhed: Zhejiang Petrochemical

Zhejiang Petrochemical er en af ​​de største lokale olieraffineringsvirksomheder i Kina.Virksomheden har to sæt primære forarbejdningsenheder med en samlet produktionskapacitet på 40 millioner tons/år og er udstyret med en katalytisk krakningsenhed på 8,4 millioner tons/år og en reformeringsenhed på 16 millioner tons/år.Det er en af ​​de største lokale raffineringsvirksomheder i Kina med et enkelt sæt raffinering og den største støtteskala i industrikæden.Zhejiang Petrochemical har dannet flere integrerede kemiske projekter med sin enorme raffineringskapacitet, og den industrielle kæde er meget komplet.

Derudover er den største enkeltenheds raffineringskapacitetsvirksomhed i Kina Zhenhai Refining and Chemical, med en årlig produktionskapacitet på 27 millioner tons/år for sin primære forarbejdningsenhed, inklusive 6,2 millioner tons/år forsinket koksenhed og 7 millioner tons/år katalytisk krakningsenhed.Virksomhedens downstream-industrikæde er meget raffineret.

 

6. Virksomheden med den højeste præcision af kemisk industri i Kina: Wanhua Chemical

Wanhua Chemical er en af ​​virksomhederne med den højeste præcision af kemisk industri blandt kinesiske kemiske virksomheder.Dens fundament er polyurethan, som strækker sig til hundredvis af kemiske og nye materialeprodukter og har opnået en omfattende udvikling gennem hele industrikæden.Upstream omfatter PDH- og LPG-krakningsanordninger, mens downstream strækker sig til det endelige marked for polymermaterialer.

Wanhua Chemical har en PDH-enhed med en årlig produktion på 750000 tons og en LPG-krakningsenhed med en årlig produktion på 1 million tons for at sikre forsyningen af ​​råvarer.Dets repræsentative produkter omfatter TPU, MDI, polyurethan, isocyanat-serier, polyethylen og polypropylen, og bygger konstant nye projekter, såsom carbonat-serier, ren dimethylamin-serier, high-carbon alkohol-serier, osv., og udvider løbende bredden og dybden af industrikæde.

 

7. Kinas største gødningsproduktionsvirksomhed: Guizhou Phosphating

I gødningsindustrien kan Guizhou-fosfatering betragtes som en af ​​de største relaterede produktionsvirksomheder i Kina.Denne virksomhed dækker minedrift og mineralforarbejdning, specialgødning, high-end fosfater, fosforbatterier og andre produkter med en årlig produktionskapacitet på 2,4 millioner tons diammoniumphosphat, hvilket gør den til en af ​​de største gødningsproduktionsvirksomheder i Kina.

 

Det skal bemærkes, at Hubei Xiangyun Group er førende i produktionskapaciteten af ​​monoammoniumphosphat med en årlig produktionskapacitet på 2,2 millioner tons.

 

8. Kinas største fine fosfor kemiske produktionsvirksomhed: Xingfa Group

 

Xingfa Group er den største kemiske fremstilling af finfosfor i Kina, etableret i 1994 og har hovedkvarter i Hubei.Det har flere produktionsbaser, såsom Guizhou Xingfa, Indre Mongoliet Xingfa, Xinjiang Xingfa osv.

Xingfa Group er den største kemiske fosforproduktionsbase i det centrale Kina og en af ​​verdens største producenter af natriumhexametaphosphat.På nuværende tidspunkt har virksomheden forskellige produkter såsom industriel kvalitet, fødevarekvalitet, tandpastakvalitet, foderkvalitet osv., herunder en årlig produktionskapacitet på 250.000 tons natriumtripolyphosphat, 100.000 tons gul fosfor, 66.000 tons natriumhexametaphosphat, 20000 tons dimethylsulfoxid, 10.000 tons natriumhypofosfat, 10.000 tons fosfordisulfid og 10.000 tons surt natriumpyrophosphat.

 

9. Kinas største polyesterproduktionsvirksomhed: Zhejiang Hengyi Group

Ifølge data fra China Chemical Fiber Industry Association, rangerer Zhejiang Hengyi Group Co., Ltd. i 2022-ranglisten over Kinas polyesterproduktion, førstepladsen og er den største polyesterproduktionsvirksomhed i Kina, med Tongkun Group Co., Ltd. .

Ifølge relevante data omfatter datterselskaber af Zhejiang Hengyi Group Hainan Yisheng, som har en polyesterflaskechips med en årlig produktionskapacitet på op til 2 millioner tons/år, og Haining Hengyi New Materials Co., Ltd., som har en polyester filamentenhed med en årlig produktionskapacitet på 1,5 millioner tons/år.

 

10. Kinas største kemiske fiberproduktionsvirksomhed: Tongkun Group

Ifølge data frigivet af China Chemical Fiber Industry Association er den største virksomhed i Kinas kemiske fiberproduktion i 2022 Tongkun Group, som rangerer først blandt kinesiske kemiske fiberproduktionsvirksomheder og er også verdens største polyesterfilamentproduktionsvirksomhed, mens Zhejiang Hengyi Group Co., Ltd. ligger på andenpladsen.

Tongkun Group har en produktionskapacitet af polyesterfilamenter på omkring 10,5 millioner tons/år.Dens hovedprodukter omfatter seks serier af POY, FDY, DTY, IT, mellemstærk filament og kompositfilament med i alt mere end 1000 forskellige varianter.Det er kendt som "Wal Mart af polyesterfilament" og er meget udbredt inden for tøj, boligtekstiler og andre områder.


Indlægstid: 18. september 2023