Det indenlandske eddikesyremarked fungerer på et afventende grundlag, og der er i øjeblikket intet pres på virksomhedens lagerbeholdning.Hovedfokus er på aktive forsendelser, mens downstream-efterspørgslen er gennemsnitlig.Markedshandelsstemningen er stadig god, og branchen har en vente-og-se-mentalitet.Udbud og efterspørgsel er relativt afbalanceret, og prisudviklingen på eddikesyre er svag og stabil.
Pr. 30. maj var den gennemsnitlige pris på eddikesyre i Østkina 3250,00 yuan/ton, et fald på 1,02% sammenlignet med prisen på 3283,33 yuan/ton den 22. maj og en stigning på 0,52% i forhold til begyndelsen af måned.Pr. 30. maj var markedspriserne på eddikesyre i forskellige regioner i ugen som følger:

Sammenligning af eddikesyrepriser i Kina

Opstrømsmarkedet for methanol for råvarer fungerer på en volatil måde.Pr. 30. maj var gennemsnitsprisen på hjemmemarkedet 2175,00 yuan/ton, et fald på 0,72% sammenlignet med prisen på 2190,83 yuan/ton den 22. maj.Futures-priserne faldt, råkulsmarkedet fortsatte med at være presset, markedets tillid var utilstrækkelig, efterspørgslen i downstream var svag i lang tid, sociale lagerbeholdninger på methanolmarkedet fortsatte med at akkumulere, kombineret med den fortsatte tilstrømning af importerede varer, spotmarkedsprisen for methanol rækkevidde svingede.
Nedstrømsmarkedet for eddikesyreanhydrid er svagt og faldende.Pr. 30. maj var fabriksprisen på eddikesyreanhydrid 5387,50 yuan/ton, et fald på 1,69 % sammenlignet med prisen på 5480,00 yuan/ton den 22. maj. anhydrid er svagt.Nedstrøms indkøb af eddikesyreanhydrid følger op på efterspørgslen, og markedsforhandlinger kører, hvilket resulterer i et fald i prisen på eddikesyreanhydrid.
I den fremtidige markedsprognose mener eddikesyreanalytikere fra Business Society, at udbuddet af eddikesyre på markedet forbliver rationelt, med virksomheder, der aktivt sender og lav downstream produktionskapacitetsudnyttelse.Indkøb på markedet følger op på efterspørgslen, og handelsstemningen på markedet er acceptabel.Operatørerne har en afventende mentalitet, og det forventes, at eddikesyremarkedet vil operere inden for et vist spænd i fremtiden.Der vil blive lagt særlig vægt på nedstrøms opfølgning.


Indlægstid: 31. maj 2023